Jože Obrul iz Bezine pri Slovenskih Konjicah je najbolj strasten oboževalec VW Hroščev, kar jih boste imeli v življenju priložnost spoznati. Vse v njegovem življenju že od rane mladosti zaznamuje podoba Hrošča. Od plakatov, revij, knjig pa do modelčkov, ki jih je do danes zbral že več kot 250. Poglejte si njegovo zgodbo v videu.

Začelo se je z enim samim člankom v reviji. »Tega trenutka se spomnim, kot bi bil včeraj. Ker sem bil še mulec – tam, šesti razred osnovne šole – in sem pomagal očetu pri žganjekuhi. Prebiram neke časopise, imam še članek shranjen, in vidim naslov ‘VW Hrošč znova v Evropi’. To dam stran, dan mine, grem spat in zjutraj, ko se zbudim, kot prerojen začnem iskat tisti časopis. Najdem članek, si ga izrežem in od tistega dne … Nekaj sem sanjal in od takrat sem odvisen od teh avtomobilov.«

Hrošča seveda tudi vozi. Že sedmega po vrsti. »Upam, da je ta zdaj zadnji. Ker moraš vanj vložiti veliko časa, truda, da vozilo spraviš v takšno stanje. Ves čas sem si želel nemški model, zdaj ga imam. Pa tudi vedno težje jih je dobiti. Ko se usedem v ta avto, mi to res pomeni svobodo, res sem v čisto drugem času. Včasih, ko nimam kaj početi, se usedem vanj in zapeljem do mesta in nazaj. Toliko, da se malo odklopim. Druga dimenzija.«

Tudi pri zbirateljstvu je Jože v drugi dimenziji. Številka zbranih modelčkov se ne bo ustavila pri 250. Vsakogar, ki ga sreča, opomni, da je zbirka še nedokončana. Morda pa ima kdo kakšen modelček Hrošča kje v garaži, pa mu ne služi več. Jože bo vesel vsakega.

Vsak mesec ustvarjamo zgodbe s pomočjo naših sledilcev na Facebooku. Spremljajte nas, zaupajte nam kakšno avtomobilsko anekdoto in pošljite fotografijo svojega Volkswagna. Morda prav vas vključimo v naslednji članek.

DELI