Intervju
Zanimalo nas je, kako daleč seže vaša domišljija, zato smo vas prosili, da z nami delite najbolj avtentična imena svojih Volkswagnov.

Pinki, Smrkec, Tornado in celo Selfie – imena Volkswagnov nimajo meja

Avtomobil nam nudi varnost, udobje, svobodo in nas popelje najlepšim dogodivščinam naproti. Pripisujemo mu tako visoko emocionalno vrednost, da zelo hitro postane več kot samo navaden avtomobil. Ta naklonjenost pa nas pogosto pripelje do tega, da mu nadenemo ljubkovalno ime oziroma vzdevek. Zanimalo nas je, kako daleč seže vaša domišljija, zato smo vas prosili, da z nami delite najbolj avtentična imena svojih Volkswagnov. Od običajnih pa do tistih, ki v ozadju skrivajo zanimive zgodbe – tudi tokrat nas niste pustili ravnodušnih.

Kolikor je barv, toliko je tudi imen avtomobilov

Najbolj običajno in pogosto poimenovanje navdihne kar sama barva avtomobila. Na cesti se znajde veliko Pinkijev in Belkotov, nekateri pa ste naredili še en korak več. Sledilka Simona je svojega modrega Hrošča poimenovala Smrkec, sledilec Jože pa je svojega svetlo rjavega, ki spominja na barvo priljubljenega napitka, poimenoval kar Kapučino.

Ko nepogrešljive lastnosti avtomobilov postanejo navdih

Mnogi lastniki ste zelo ponosni na zmogljivost in moč svojih Volkswagnov, zato imena, kot so Raketa, Strela, Grom, Sulica in celo Tornado, niso redka. Če pa se taka imena združijo z imeni barv, nastanejo imena, ki imajo rahlo filmski pridih. Črni grom, Srebrna strela in Rdeča raketa. To pa še zdaleč ni vse – sledilec Janez je navdušen nad varnostjo svojega jeklenega konjička, zato ga je poimenoval kar Angel varuh, sledilec Uroš pa z imenom Zanesljivko ne skriva Volkswagnove nepogrešljive lastnosti, in sicer te, da ga avtomobil nikoli ne pusti na cedilu. 

Ljubezen do Volkswagna ne pozna meja

Vsi vemo, da vozniki Volkswagna niste vozniki, za katere bi avtomobil predstavljal le sredstvo za prevoz med točkama A in B. Pomanjševalnice izražajo naklonjenost, navezanost in pripadnost, zato so pogosta imena npr. Polika, Polči, Poli, Biba in Hrošček. Luigi, Esmeralda in Johnny – nekateri lastniki so na svoj avtomobil celo tako navezani, da mu dajo kar čisto navadna, človeška imena.

»Selfie je doma«

Dokazali ste tudi, da lahko do zanimivih imen pripeljejo čisto naključne situacije. »Ko sva se s partnerjem odločila za nakup najinega Golfa, sva prejela registrske tablice ”MS-SF”. V tistem obdobju je bila priljubljena skladba Selfie izvajalcev The Chainsmokers. Ko sva se tisti dan pripeljala domov, je na balkonu stala moževa sestra in zakričala ”Selfie je doma”. Takoj sva vedela, da bo ta avtomobil najin Selfie,« pripoveduje Jelena iz Gornje Radgone.

Verjamemo, da po branju tega članka tudi vaš avtomobil ne bo ostal brez vzdevka. 

Vsak mesec ustvarjamo zgodbe s pomočjo naših sledilcev na Facebooku. Spremljajte nas, zaupajte nam kakšno avtomobilsko anekdoto in pošljite fotografijo svojega Volkswagna. Morda prav vas vključimo v naslednji članek.