Featured
Delimo mnenja in fotografije voznikov Volkswagnov, ki v ritualu čiščenja uživajo skoraj tako kot v vožnji.

Čiščenje avtomobilov je slovenski nacionalni šport

Delimo mnenja in fotografije voznikov Volkswagnov, ki v ritualu čiščenja uživajo skoraj tako kot v vožnji.

Na naši Facebook strani Volkswagen Slovenija smo iskali najbolj zagrete čistilce Volkswagnov. Prek 530 komentarjev je pokazalo, da čiščenje avtomobila ni le nujno opravilo, pač pa poseben ritual, pogostokrat že hobi, s čimer avtomobilski privrženci svojemu jeklenemu konjičku izkazujejo ljubezen. V nadaljevanju delimo nekaj zabavnih komentarjev, mnenj in fotografij uporabnikov.

Čiščenje avta je lahko hobi, vreden vsakega lepega popoldneva

Ko ob prostih popoldnevih posije sonce, nekateri odhitijo na sprehod, pohod ali počivajo na terasi. Drugi pa z veseljem iz garaže pripeljejo svojega Volkswagna in mu namenijo nekaj zaslužene ljubezni. Pravilno, saj je vendar redna nega avtomobila tisto, kar prispeva k njegovi dolgoročni lepoti. Nekateri kar vsak teden poskrbijo, da se avto blešči od loščenja. Žiga Tomažič za svojega Golfa priznava celo: »Bolj čist kot moja soba, vedno.«

Bistveno pa je še nekaj: ni pomembna starost. Pravi avtomobilski navdušenci bodo poskrbeli, da se bosta svetila tako nov kot starejši avto. Naj bo to Tiguan Allspace ali pa kakšna starejša generacija Golfa.

A če smo že iskali najbolj zagretega čistilca, smo ga morda našli v Goranu Planklu. Na svoji fotografiji nam je pokazal celotno domačo zbirko prevoznih sredstev: »Ko se pere celoten vozni park.« Poleg dveh družinskih Volkswagnov in dveh motorjev je bilo za pranje na vrsti tudi prevozno sredstvo za najmlajše – otroški voziček.

Oglasile so se tudi žene predanih čistilcev avtomobilov

Čeprav jim na kakšen sončen vikend moževo večurno negovanje Volkswagna morda ni ravno po godu, se je v komentarjih zvrstilo ogromno komentarjev partnerk. Nekatere so svoje strastne čistilce avtomobilov s ponosom izpostavile, druge so se iz njihove ljubezni igrivo pošalile.

V spodnjem kolažu smo na kupu zbrali zabavne izjave, ki so jih na naši strani pustile nežnejše polovice navdušencev nad negovanjem Volkswagnov.

Da ne bomo pristranski. Moški še zdaleč niso sami v tem priljubljenem ritualu. Volkswagen Barbare Jezeršek je bel tako zunaj kot v notranjosti in ob nakupu je bila deležna draženja, da ima model za zdravnike. »Sem pač medicinska sestra, ki ne more iz svoje kože, in avtek čistim (in razkužujem) kot aparate v službi in je čist kot operacijska dvorana,« pravi.

Za ene le pranje, za druge skupna družinska aktivnost

Čeprav so nekateri v komentarjih jasno izrazili, da se sami s čiščenjem ne ukvarjajo veliko in čas raje preživljajo z ljubljenimi osebami, so drugi pokazali, da se to dvoje ne izključuje.

Dejan Pavlović je pokazal, da pri njih jabolko ni padlo daleč od drevesa. Sinček namreč navdušeno sodeluje pri očetovih opravilih in tako si delita skupno aktivnost. Luka Dolenec pa nam je zaupal, da je njegova triletna hčerka tako navdušena nad pranjem njihovega Passata, da za njen užitek vedno dodaja roza peno za predpranje.

Do svojega avtomobila vsak goji posebno vez. Je namreč naš zvesti spremljevalec, partner na mnogih dogodivščinah in potovanjih. Zakaj se torej ne bi svetil kot diamant? Čiščenje pa je poleg vsega še odlična sprostitev. Zavrtimo si še dobro glasbo, prepustimo se sončnim žarkom in popoldne je čudovito.

Vsak mesec ustvarjamo zgodbe s pomočjo naših sledilcev na Facebooku. Spremljajte nas, zaupajte nam kakšno avtomobilsko anekdoto in pošljite fotografijo svojega Volkswagna. Morda prav vas vključimo v naslednji članek.